Kart over bomstasjoner Alt om bompenger

Hvor er bommene plassert i Sarpsborg og Fredrikstad?

Her kan du se kart og beskrivelse av de ulike passeringspunktene.

Bomstasjoner
1. Rv. 110 – Seut
2. Rv. 110 – Fredrikstadbrua øst
3. Fv. 381 – Veumveien
4. Fv. 109 – Råbekken
5. Kv. – Dikeveien
6. Kv. – Evjebekken
7. Fv. 112 – Hauge bru
8. Fv. 109 – Rolvsøysund
9. Rv. 22 – Årum vest
10. Fv. 107 – Vardeveien
11. Fv. 130 – Skjærviken
12. Rv. 22 – Hafslund syd
13. Kv. Navestadveien
14. Fv. 118 – Sarpsbru
15. Fv. 114 – Grålum
16. E6 – Rampe avkjøring Lekevoll fra sør
17. E6 – Rampe avkjøring Lekevoll fra nord
18. Fv. 118 – Kalnes
19. Fv. 109 – Alvim vest
20. Fv. 1168 – Alvimveien
21. E6 – Rampe avkjøring Alvim fra nord
22. E6 – Rampe avkjøring Alvim fra sør
23. Kv. Tuneveien
24. Fv. – Ny bru i Fredrikstad

Kart over bomstasjoner

Pilene viser innkrevingsretning. S1 og S2 markerer stengt vei.

Her kan du se bilder fra de enkelte bomstasjonene, som gir deg mer detaljer.

Lignende spørsmål
  • Hvor lenge skal det kreves inn bompenger?

    Bypakke Nedre Glommas fase 2 har en innkrevingsperiode på 15 år. Det betyr maksimalt til 23. januar 2039. Dersom inntektene i bomstasjonene blir høyere enn stipulert, blir perioden kortere. I Bypakke Nedre Glomma fase 1 (Fredrikstad-bomringen), ble perioden kortere enn forventet. Dermed ble det bompause i Fredrikstad i 7 måneder, før oppstarten av fase 2 i januar 2024.

  • Er det én eller flere bomringer i regionen?

    Det er bare én bomring , som omfatter begge byer (hele Nedre Glomma-regionen). Maksprisen (taket på 70 passeringer i måneden per bil) er 1792 kroner, dersom du kjører bensin-, diesel, eller hybridbil med bombrikke og avtale. For elbil blir maksprisen 896 i måneden. De fleste kjører mindre og vil havne mellom 500 og 1000 kroner måneden.

  • Kråkerøy-bommene – hva skjer der ?

    Når innkrevingen for fase 2 av bypakka starter i 2024, legges det opp til at takst- og rabattsystemet for bomstasjonene i fase 2 også skal gjelde for de to bomstasjonene ved bruene til Kråkerøy.

    Innkrevingen i disse to bomstasjonene vil avsluttes så snart fv. 108 Kråkerøyforbindelsen er nedbetalt, anslagsvis i 2025/2026. Da skal bommene avvikles/fjernes.

  • Hvem bestemmer at vi skal betale bompenger?

    Det er politikerne som bestemmer om det skal innføres bompenger. Et bompengeprosjekt skal altså ta utgangspunkt i et lokalt vedtak fra dem som er direkte berørt. Kommunestyrene i Fredrikstad og Sarpsborg har fattet vedtak om å innføre bompenger. Det var en forutsetning for  behandling i Stortinget. Beslutning om innføring av bompenger krever et flertall i Stortinget.

    Vedtak om etablering av bomring og innkreving av bompenger i Bypakke Nedre Glomma fase 2, er gjort av Stortinget på vilkår som framgår vedtak fattet i Stortinget Prop. 41 S (2022–2023) – regjeringen.no.

  • Hvorfor er bomstasjonene plassert der de er plassert?

    Ved plassering av bommene er det tatt hensyn til at disse skal gi en inntekt som gjør at den bompengefinansierte andelen av byggekostnadene, dekkes inn i løpet av 15 år. Jo flere som passerer, desto fortere betales prosjektet ned.

    Ved etablering er det regnet med at bommene vil ha en viss avvisende effekt, og at det på sikt ikke skal bli en økning i personbiltrafikken, i tråd med nullvekstmålet.

    Det er et mål at trafikkbelastningen ikke skal overføres til lokale småveier. Trafikklekkasje til sideveier vil kunne gi uheldige konsekvenser for trafikksikkerhet og miljø.

  • Hvordan betaler jeg for passeringene?

    Dersom du har passert bomstasjoner med et kjøretøy som ikke har en aktiv AutoPASS-avtale vil du automatisk få tilsendt en faktura enten per post til din folkeregistrerte adresse, eller elektronisk i din nettbank dersom du har aktivert dette.

    Har du en gyldig AutoPASS-avtale på ditt kjøretøy vil passeringene bli registrert på brikken og fakturert med rabatt via din brikkeutsteder.

    Ønsker du å opprette en AutoPASS-avtale, besøk www.autopass.no

  • Fritak fra betaling i bomstasjonene – hvem kan få det?

    Du får fritak fra betaling hvis du:

    • Er passasjer
    • Går eller sykler
    • Kjører motorsykkel eller moped
    • Kjører utrykningskjøretøy (uniformert eller sivilt i tjenesteoppdrag)**
    • Kjører kollektivtransport i rute*
    • Har parkeringskort for forflytningshemmede*

    * Forutsatt at du har gyldig AutoPASS-brikke.

    ** Forutsatt at kjøretøyet har status utrykningskjøretøy hos Statens vegvesen.

  • Betaler jeg hver gang jeg passerer en bom ?

    Innkreving av bompenger skjer én vei, og du betaler kun for én passering innenfor én time. Utvidet timesregel er en ordning som gjelder i tidsrommet fra klokken 17.30 til 20.30 på hverdager. Da betales det kun for én passering, men merk at utvidet timesregel forutsetter bomavtale og brikke.

  • Bomring, hvorfor har vi det?

    Partene i Bypakke Nedre Glomma samarbeider om å utvikle transportsystemet i regionen. Det er nødvendig med oppgraderinger og nyinvesteringer. Arbeidet med transportsystemet er både omfattende og kostbart, derfor er det bestemt både lokalpolitisk og i Stortinget at finansieringen skal være et spleiselag.

    Personbiler og næringstransport bidrar ved å betale bompenger når de passerer en bom.