Reiser i Nedre Glomma

Her finner du en oversikt over transportmidler du kan velge mellom i Fredrikstad og i Sarpsborg.

Bypakke Nedre Glomma jobber for at det skal bli effektivt å reise miljøvennlig i Nedre Glomma. Sammen med partene våre tilbyr vi flere reisealternativer, enten du skal på korte eller lengre turer i området.  

Du kan reise med buss

I Nedre Glomma er det primært Østfold kollektivtrafikk som står for det lokale busstiltbudet. På nettsiden deres finner du informasjon om ruter, priser og mer.  

https://ostfold-kollektiv.no/  

Noen ruter kjøres imidlertid av Vy, som en del av lengre ruter som strekker seg utenfor regionen. For å finne disse kan du sjekke Vys ruteplanlegger. 

… eller med Byfergene

I Fredrikstad er det lett å ta seg frem til lands og til vanns. Med byfergene kan du reise på Glomma helt fra Gamlebyen og til Ålekilen på Gressvik, eller ta byferga mellom Gamlebyen og Cicignon. Fergetilbudet er gratis. Opplysninger om ruter og stoppesteder finner du her. 

… teste Bysyklær

Både Sarpsborg og Fredrikstad har egne bysyklær. Disse er stasjonert rundt i byene og er gratis for alle å låne i inntil ti timer. Mer info om hvordan du laster ned app og kommer i gang, finner du her.  

…. eller kanskje grønnere arbeidsreiser er noe for deg?

Bedrifter i Nedre Glomma har mulighet til å bli medlem av HjemJobbHjem – en satsing på mer miljøvennlige reiser til og fra jobb. Et stort aktivitetstilbud gir ansatte mulighet til å teste ut elsykler eller rimeligere bussbillett når de skal til og fra jobb. Nysgjerrig? Les mer her.