Alt om bomåpningen 2024

Knalltall for Fredrikstad – 40% økning

Rundt 40 prosent flere passasjerer har reist med hovedlinjene på buss sammenlignet med samme periode i fjor. For alle busslinjene er økningen nesten 35 prosent.

Det pleier å være færre passasjerer i feriene fordi skolene har stengt, men i vinterferien var det tvert om. Da var det rekordmange busspassasjerer i Nedre Glomma.

– Dette er en god indikasjon på at flere har valgt å ta bussen til jobb. Vi jobber iherdig for at arbeidsreisende skal la bilen stå og heller reise kollektivt. Dette er derfor et viktig skritt i riktig retning, sier Jostein Haug, daglig leder i Bypakke Nedre Glomma.

Billigere buss i 2020

Bypakke Nedre Glomma har søkt regjeringen om 20 millioner kroner for å gjøre det rimeligere å reise med buss. Fra 10. februar ble derfor bussen i Nedre Glomma billigere. Det innebærer at Nedre Glomma-kortet ble redusert fra 600 til 300 kroner, enkeltbillett voksen ble redusert fra 40 til 25 kroner og enkeltbillett for barn og honnør ble satt ned fra 20 til 15 kroner. Det ble også innført gratis buss for ungdom under 20 år på hverdager etter klokken 17 og hele helgen.

– Overgangen fra gratis buss til billigere buss har nok bidratt til at flere fortsetter å kjøre kollektivt. Vi vet at kundene våre er prissensitive, så det er ekstra hyggelig å kunne tilby billigere buss til passasjerene i Nedre Glomma, sier Haug.

Les mer: Stor vekst i kollektivtrafikken i Nedre Glomma

Les mer: Søker Samferdselsdepartementet om belønningsmidler og midler til reduserte billettpriser i Nedre Glomma

Foto: Ove Töpfer