Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Stor vekst i kollektivtrafikken i Nedre Glomma

Antall reisende med buss i Nedre Glomma økte med hele 26,5 prosent og 18,9 prosent totalt i Østfold i 2019. Mye av passasjerveksten skyldes perioder med tilbud om gratis buss.

– Vi er svært fornøyde med disse tallene. Det viser at vi har et attraktivt busstilbud som passer for mange, sier Jostein Haug, daglig leder i Bypakke Nedre Glomma.

I en pressemelding skriver Østfold kollektivtrafikk at de gode passasjertallene i Nedre Glomma skyldes at busstilbudet ble endret sommeren 2018, at det er innført bomring i Fredrikstad som gjør at flere lar bilen stå, og at bussen har vært gratis i Fredrikstad de to siste månedene av året.

– Alle disse tiltakene gjør samlet at vi ser en nedgang i personbiltrafikken samtidig som busstilbudet blir mer attraktivt for flere. Tilbudet med gratis buss har gitt langt større passasjervekst enn vi hadde håpet å tro på, sier Haug.

Rimeligere å ta bussen

Fra 9. november til 11. februar var det gratis buss i Fredrikstad. Det har gitt opptil 100 prosent flere passasjerer på enkelte avganger i Fredrikstad.
Nye, lavere priser

Fra februar av ble det innført lavere priser på buss i Sarpsborg og Fredrikstad. For Nedre Glomma-kortet er prisen redusert til 300 kr og prisen for en voksen enkeltbillett ble redusert med 15 kr. I tillegg reiser barn og unge med en enkeltbillett redusert til 15 kr og alle under 20 år kan ta bussen gratis etter kl. 17 og i helgene.

– Vi forventer at rimeligere billettpriser vil gjøre det attraktivt å fortsette å reise med buss i Nedre Glomma. Vi håper at den positive utviklingen i passasjerveksten fortsetter i 2020, sier Haug.

Følg linken for mer informasjon om de nye, rimeligere takstene

Les også: Stort vekst i kollektivtrafikken i Østfold 2019

Les også: Knalltall for Fredrikstad – 40% økning

Foto: Ove Töpfer