Alt om bomåpningen 2024

Veldig få vil nå månedstaket for bompenger

Det skrives og snakkes mye om at mange vil få en månedlig bompengekostnad i regionen på 1.792 kroner for personbil i 2024. Mest sannsynlig blir utgiften for de aller fleste vesentlig lavere.

Det er et øvre tak på 70 passeringer pr. bil hver måned, og utover dette belastes du ikke. Passeringstaket forutsetter bomavtale og brikke. Med brikkerabatt blir passeringsprisen 25,60 kroner for personbiler. Multipliserer du dette med maksimalt antall bompengebelastninger på en måned, altså 70, kommer du til en pris på 1.792 kroner. Les mer her om de mest stilte spørsmål og svar om bompenger.

Kun 1 prosent nådde makstaket

Det er vanskelig å spå fremtiden, og det er ikke riktig å sammenligne bompengeordningen fra fase 1 i Fredrikstad med fase 2 i Nedre Glomma-regionen. Likevel kan man få en pekepinn på hva som venter. Tall vi har fått fra Vegfinans, viser at bare 1 prosent av bilene nådde makstaket i Fredrikstad-ringen fra januar til bomstengning i mai nå i 2023. Dermed kan vi antyde at erfaringstall fra fase 1 tyder på at kun et mindretall av bilistene vil nå månedstaket. Les mer om bompenger her.

Schibsted Partnerstudio, Bypakke Nedre Glomma.

Husk at såkalte nullutslippskjøretøy (elbiler og hydrogenbiler) bompengebelastes bare for halvparten av det bensin- diesel- og hybridbiler må ut med. Og at tyngre fossildrevne biler betaler mer enn personbiler.