Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Snarvei blir ny gang- og sykkelvei

Sarpsborg kommune graver og lager nå en helt ny trasé med gang- og sykkelvei ved Glengshølen, for å forbedre tilbudet til myke trafikanter.

Om noen få uker er det ferdig, til glede for gående og syklende i det grønne området langs Glengshølen. Kari Lindqvist, ingeniør i virksomhet kommunalteknikk i kommunens samferdselsavdeling, er fornøyd med oppgraderingen i området. Det handler om å legge til rette for myke trafikanter. Bypakke Nedre Glomma bidrar med finansiering til prosjektet. Det er statlige belønningsmidler som styrker regionens arbeid på vei mot nullvekstmålet.

Kari Lindqvist, til høyre, jobber blant annet med å bedre tilretteleggingen får alle som går eller sykler.

Snarvei i gresset

– Dette er et tiltak vi kan gjennomføre takket være belønningsmidler. Å oppgradere eksisterende gangveier og snarveier er gode tiltak, sier Lindqvist, og viser til prosjekter som dette ved Glengshølen.

Strekningen som nå skal bli en skikkelig gang- og sykkelvei, var tidligere synlig som en enkel i gresset.

Med dette prosjektet håper kommunen at Glengshølen blir enda mer tilgjengelig og trygg for både syklister og fotgjengere. Også et viktig skritt mot en mer brukervennlig og sikker ferdsel i Sarpsborg som syklist eller gående.