Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Deler av Glommastien stengt

1 kilometer av Glommastien i Fredrikstad, på Årum, er nå stengt i forbindelse med vann- og avløpsarbeid på nye Alvim renseanlegg.

Arbeidet med dette vil vare frem til sommeren 2025, og en ny midlertidig omlagt rute for Glommastien er skiltet.

– Dette samarbeidet mellom Sarpsborg og Fredrikstad er avgjørende for å modernisere infrastrukturen og sikre en pålitelig vann- og avløpsservice for våre innbyggere, sier Tom Arild Hodt, virksomhetsleder for vann og avløp i Fredrikstad kommune.

Arbeidet pågår i Fredrikstad kommune, og strekket langs Glommastien er et samarbeidsprosjekt for de to kommunene. Sarpsborg og Fredrikstad i har en felles avløpsledning på strekningen, som er i dårlig stand. Nå legges nye VA-ledninger for begge kommuner. Ledningen som legges for Fredrikstad skal på sikt føre avløpsvannet fra Årum til vårt nye renseanlegg.

Strekningen langs Glommastien er et samarbeidsprosjekt mellom Fredrikstad og Sarpsborg kommuner. Arbeidet utføres i et smalt anleggsbelte, hvor hensynet til viktige naturverdier er avgjørende. Nord for Glomma er grunnforholdene krevende, og det er behov for avstivning av grøfter og byggegroper i form av spunt. Etter at gravingen er ferdig, skal området settes tilbake til samme stand som i dag eller bedre.