Alle som sykler til Olavsdagene i Landeparken får gratis inngang på vikingmarkedet, og sykkelen kan trygt parkeres på bemannet sykkelparkering.
Til helgen braker det løs igjen med vikinger og aktiviteter i Landeparken ved Tunevannet. Fra fredag 19. juli til og med søndag 21. juli arrangeres Olavsdagene og vikingmarked for 11. gang, spekket med spennende program for store og små.
Gratis for syklister
– Olavsdagene ønsker å være en litt grønnere festival, og vil derfor oppfordre besøkende på vikingmarkedet til å velge sykkelen i stedet for bilen. Alle som sykler til Landeparken får gratis inngang på vikingmarkedet, og sykkelen kan trygt parkeres på vår bemannede sykkelparkering. Bike-in Viking er et samarbeid mellom Olavsdagene og Bypakke Nedre Glomma, og vi håper å se mange syklister i løpet av helgen, forteller Siri Skotvedt Torp – som samtidig ønsker publikum i alle aldre velkomne.
–Bypakke Nedre Glomma jobber blant annet med holdningsskapende arbeid og motiverende tiltak for å få flere til å velge sykkel, gange eller kollektivtrafikk fremfor å bruke bilen. På Olavsdagene er det syklistene som får gratisbillett, som ett av flere sykkeltiltak som finansieres med belønningsmidler fra staten. Dette er mobilitetsfremmende offentlige tiltak som ikke har noe med bompenger å gjøre. Vi er selvsagt glade for at mange også velger gange eller buss for å komme seg til Landeparken, sier rådgiver Svein A. Halvorsen i Bypakke Nedre Glomma.
11. år med vikingleir
I år er det 11. gang det arrangeres vikingmarked i Landeparken, i samarbeid med det lokale vikinglaget Vinir. Publikum kan bli med på en reise tilbake i tid med vikinger, og oppleve autentiske situasjoner med alle sansene. Du vil se, lukte, føle og frykte vikingtiden, i tillegg til at du kan oppleve vikinghverdagen. Man tenker ofte mest på sverd og blod, mens livet for vikingene foregikk temmelig fredelig – de aller fleste dagene.
Om programmet
Fra 19. til 21. juli flytter flere hundre vikinger fra Norge og Europa inn i Landeparken og gjenskaper livet og atmosfæren slik den var i Olav Haraldssons Borg for 1000 år siden.
På festivalområdet vil det være et internasjonalt vikingmarked med mange ulike salgsboder fra fjern og nær, teltleirer fra flere vikinglag, håndverksdemonstrasjoner, vikingleker, kampshow, musikk, ponniridning på barnas bondegård, øksekasting, bueskyting, arkeologisk utgravning, klatrepark med zipline, og mye mer.
Informasjon om vikingmarkedet og aktiviteter finner du ved å klikke her. All praktisk informasjon og åpningstider.