Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Rita

Vi gratulerer! Rita Giovann Jakobsen stakk med elsykkelen i julekalenderen til Sykkelbyen Nedre Glomma. Her hos Gaarder sykkelsport. Fv. Gry Rustad Pettersen, Anne Skauen (bak), Rita Giovann Jakobsen og Ragnar Frøland. Foto: Vibeke Weibell Eliassen

Student Rita Giovann Jakobsen stakk av med hovedpremien i julekalenderen til Sykkelbyen Nedre Glomma. Vi gratulerer!

 

Gjennom hele desember har sykkelbyen med publisert funfacts om sykling på sin facebookside. Og daglig fikk en heldig vinner som kommenterte postene med «Jeg <3 sykling» en fin-fin førjulsgave som egner seg godt på sykkeltur om vinteren. Det er delt ut luer, hansker reflekser sykkellykter, hjelmer og drikkeflasker.

 

Over 2100 kommentarer på Facebook
Hovedpremien – en elsykkel levert med piggdekk – ble trukket julaften og blant over 2100 kommentarer ble Ritas «Jeg <3 sykling» trukket ut som den heldige vinneren. Rita er student og ble overlykkelig når sykkelbyens Anne Skauen tok kontakt med henne:

 

– Det er kjempegøy å vinne, og denne sykkelen skal brukes flittig, sier Rita. – Jeg skal også prøve meg på vinterføre, legger hun til.

 

Rita studerer ved Høgskolen i Østfold og kommer til å teste elsykkelen til og fra studiestedet. Ellers sykler hun mye på fritiden når hun skal komme seg rundt.

 

– Dessuten er det en fin måte å spare bensin på, sier hun.

 

Sykling hele året
I Sarpsborg og Fredrikstad er det flatt og fint å sykle, og med gode klær og pigg på dekkene er det fullt mulig å velge sykkelen hele året.

 

– Mange pakker bort sykkelen når gradestokken kryper nedover og det blir litt glatt på veiene. Vi ønsker å få folk til å teste vintersykling, sier sykkelbyens Anne Skauen. – Med gode klær og pigger på dekkene er sykkel et godt alternativ for dem som ønsker å teste vintersykling, legger hun til.

 

Flere syklister = færre biler på veiene
– Dette er helt i tråd med det vi jobber for i Bypakke Nedre Glomma, sier prosjektleder Gry Rustad Pettersen. – Med denne julekalenderen heier vi fram de som velger bilen bort samt får flere til å reflektere litt rundt egne reisevaner, sier hun. – Vi håper Rita får stor glede av den nye sykkelen sin. Gratulerer!

 

Tekst: Vibeke Weibell Eliassen