Alt om bomåpningen 2024

Unge og aktive forbilder

Med hektiske dager preget av trening, studier og jobb sverger FBK-spillerne Hanne og Andrea til enkle og effektive fremkomstmidler. Bruk av sykkel, buss og ferge er en naturlig del av hverdagen.

– Jeg føler det er et pusterom i hverdagen, sier håndballmålvakt Hanne Sagvold (23) på sykkelen på vei hjemmefra til fergeleiet på Cicignon. 

Etter å ha parkert sykkelen ser hun lagvenninnen i Fredrikstad Ballklubb, Andrea Varvin Fredriksen (22), komme gående. Praten går løst, og stemningen er god. De smiler og spør hverandre om hvordan dagen har vært. Raskt peiles samtalen inn på håndballtreningen som venter.

Høy aktivitet

For Hanne er ikke ettermiddagstreningen dagens første besøk i Kongstenhallen. I tillegg til å være målvakt på elitelaget er hun også håndballtrener for elevene på Frederik II videregående skole. 

Dermed starter en vanlig dag ofte med et besøk i hallen allerede klokken 08.00. Etter økta for videregående-elevene tar hun en kombinasjon av sykkel og byferge enten hjem for lunsj eller på treningssenteret for egentrening. 

Hun varierer mellom den korte turen fra Cicignon til Gamlebyen, eller den lengre fergeturen mellom Gamlebyen og Ålekilene, hvor hun går av i sentrum. Foruten byfergene sverger hun til sykkelen nærmest året rundt. 

– Det å sette seg på sykkelen, faktisk uten hodetelefoner, og bare være til stede. Å kjenne den friske luften og smile til folk du møter – det vil jeg si er undervurdert. Det gir meg energipåfyll, forteller Hanne. 

Kampanje for alternativ transport

Dette er en del av en liten kampanje Bypakke Nedre Glomma har nå i Sarpsborg Arbeiderblad og Fredriksstad Blad. Klikk her for å lese hele saken. Målet er å rette søkelyset mot mennesker som gjerne forflytter seg rundt i regionen på andre måter enn å kjøre bil, og liker litt frisk luft.

Bypakke Nedre Glomma jobber for å skape bedre bymiljøer og et mer miljøvennlig transportsystem i Nedre Glomma. Gjennom å satse på kollektivtransport, sykkel og gange, skal vi sørge for at Sarpsborg og Fredrikstad blir byer der vi kan reise effektivt og miljøvennlig.