Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Turist i Fredrikstad og Sarpsborg

Lørdag 22. april myldret de to byene i Nedre Glomma-regionen av både folk og aktivitet. En solfylt vårdag med sommertemperaturer ga perfekt ramme for arrangementet «Turist i egen by»

Bak de innbyggervennlige arrangementene står byselskapet isarpsborg sammen med Visit Fredrikstad og Hvaler. Det handlet om å vise innbyggerne og besøkende regionen fra en god side. Samarbeidsprosjektet fikk stor oppslutning nysgjerrige og vårblide folk. En hel dag med gratis opplevelser på Hvaler, i Fredrikstad og Sarpsborg.

Foto: isarpsborg
Foto: isarpsborg

Som støtte bak de to hovedarrangørene, som medhjelpere og bidragsytere, finner vi Bypakke Nedre Glomma, Østfold Kollektivtrafikk, de tre kommunene og Østfoldmuseene. Det var også en ypperlig anledning til å la flere teste ut kollektivreiser og la bilen stå hjemme.

Publikum kunne reiser gratis med buss mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Og for å teste ut Glomma som transportvei, hadde Bypakke Nedre Glomma leid båten M/S Nyvigra III. Båten gikk mellom Gamlebyen i Fredrikstad og Pæddekummen/byens brygge i Sarpsborg (Sandesund). Veldig mange fikk oppleve en times gratis båttur på Norges lengste elv. Mange hadde også med seg sykkelen, som de brukte til å bevege seg videre i regionen.