Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Rita vant el-sykkel i julekonkurransen

Av totalt 1500 deltakere var det Rita Renata Ferencz Marthinsen (39) fra Halden som trakk det lengste strået og ble den heldige vinneren av el-sykkelen i årets store julekonkurranse på Facebook i regi av Østfold Kollektivtrafikk og Bypakke Nedre Glomma.

– Jeg har aldri vunnet noe på konkurranse på nett tidligere så dette var en kjempeoverraskelse, sier den heldige vinneren.

– Jeg trodde dette først var tull og ble så glad når jeg forstod at jeg virkelig hadde vunnet en el-sykkel, forteller Rita.

Rita har syklet mye til og fra jobb tidligere men nå bor nå så langt fra arbeidet at det blir vanskelig. Men hun vil benytte sykkelen til byen og til butikken. Mannen hennes foreslår at det vil være smart å kjøpe en sykkelveske til sykkelen og hun er helt enig.

Mannen hennes har også store planer om å sykle mer nå som kona har vunnet en el-sykkel. Han har kort vei til jobb, men en bratt bakke har vært til hinder for at han har tatt sykelen fatt. Men ikke nå lenger.

– Med denne el-sykkelen blir bakken som en lek, sier han fornøyd.

Bypakke Nedre Glomma jobber for å gjøre det enklere å reise miljøvennlig. Kommunikasjonsansvarlig i Bypakke Nedre Glomma, Karoline Vårdal, mener el-sykkel kan bidra til at flere setter seg på sykkelsetet.

– Vi bruker bilen mye, også på svært korte avstander. Vi må parkere bilen oftere og da kan en el-sykkel være et godt alternativ for mange.