Alt om bomåpningen 2024

Pause i bompengeinnkrevingen i Fredrikstad

Fra onsdag 31. mai klokken 12.00 stanses innkrevingen av bompenger i store deler av Fredrikstad. Etter planen vil det igjen bli bompengeinnkreving fra januar 2024.

Innkrevingen av bompenger i Bypakke Nedre Glomma fase 1 avsluttes 31. mai kl. 12.00. Men innkrevingen på Kråkerøyforbindelsen videreføres med samme takster og rabatter som i dag.

Tidligere enn antatt

Bompengeinnkrevingen i bypakka har pågått siden 15. november 2019, og skulle etter planen gjelde for fire år. Når bommene tas ned i mai 2023, er dette drøyt fem måneder tidligere enn forutsatt tidligere. Dette skyldes noe høyere trafikk enn antatt, lavere administrasjonskostnader og at renten har vært lav i perioden.

Bypakka er finansiert gjennom statlige midler, fylkeskommunale midler og bompenger. Bompengeandelen har utgjort i overkant av 46 prosent.

50 millioner passeringer

Fra oppstart av innkrevingen og fram til avslutningstidspunktet vil bompengeselskapet ha registrert rett i underkant av 50 millioner passeringer, der 32 prosent av disse har vært gratispasseringer.

Gratispasseringer skyldes nullutslippskjøretøy, timesregel, buss i rute, HC- kort og månedstak.

Det vil nå bli opphør i innkrevingen fram til bypakka fase 2 er på plass. Fra januar planlegges oppstart av denne bompengeinnkrevingen i Fredrikstad og Sarpsborg.

Se vår ny film «Bypakka på 1 minutt»