Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Østfold kollektivtrafikk øker prisene fra 22. mars

For å bidra til at flere velger bussen i Nedre Glomma, introduserer Bypakke Nedre Glomma og Østfold kollektivtrafikk nye billettyper fra og med 22. mars.

De nye billettene omfatter en fritidsbillett for barn og honnør og flere tidsperioder for Nedre Glomma-kortet.

– Vi håper den nye fritidsbilletten vil bidra til at ungdom danner gode kollektivvaner for livet, sier Jostein Haug, daglig leder i Bypakke Nedre Glomma.

Fritidsbilletten er en enkeltbillett som kan kjøpes av barn (6 til 17 år) og honnør (fra og med 67 år). Billetten koster 10,- og kan kjøpes på hverdager fra kl. 17, samt hele lørdag og søndag.

Billetten erstatter gratis buss-tilbudet som ungdommen hadde i fjor, siden gratis buss og korona førte til en del negative hendelser på bussene.

Nedre Glomma-kortet blir mer fleksibelt

Covid-19 har endret samfunnet og arbeidslivet og med endret reise- og arbeidsmønster, er det mange som ønsker mer fleksible billettløsninger.

Som en første tilpasning til dette og som et ledd i satsingen på kollektive tiltak i pressområder, får de som er nødt til å reise med bussen nå flere alternativer ved kjøp av Nedre Glomma-kortet.

– Vi vil gjøre det enklere å velge buss for alle reisende. Derfor er vi veldig glad for å kunne tilby et mer fleksibelt billettprodukt med enda flere valgmuligheter, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.

Dette er de nye periodebillettene som lanseres 22. mars:

  • Nedre Glommakortet 24 timer kr. 60,-
  • Nedre Glommakortet 7 dager kr 120,-
  • Nedre Glommakortet 365 dager kr. 3.500,-

–  Nedre Glomma er en region med stort behov for at flere velger buss som fremkomstmiddel i hverdagen. Vi håper de nye billettproduktene vil gjøre det enklere, avslutter Johnsen.

Foto: Ove Töpfer