Oppdagelsesferden begynner her

UTFORSK MULIGHETENE FOR EN ENKLERE OG MER MILJØVENNLIG REISE – og start gjerne med denne quizen. Du kan vinne gratis busskort, gavekort på sykkelutstyr og kinobilletter. Vi anbefaler å lese teksten før du svarer på spørsmålene.

 

Samarbeid i Bypakke Nedre Glomma

I Bypakke Nedre Glomma samarbeider Fredrikstad kommune, Sarpsborg kommune, Østfold fylkeskommune og Statens vegvesen om framtidens transportsystem. Gjennom målrettet satsing på kollektivtransport, sykkel og gange, skal vi sammen med befolkningen og næringslivet sørge for at Sarpsborg og Fredrikstad blir en bærekraftig region hvor vi kan reise effektivt og miljøvennlig.

 

Det første store veiprosjektet er utbedring av riksvei 110

Første del av utbedringen for riksvei 110 er strekningen Ørebekk-Simo. Den utvides fra to til fire-felts vei med tosidig gang- og sykkelvei. Framkommeligheten for buss, syklister og gående prioriteres. Oppstart på bygge arbeidene for denne strekningenpå 1,4 kilometer skjer høsten 2015. Veien vil åpne for trafikk i 2017.

 

Sykkelplanlegger for Sarpsborg og Fredrikstad

Statens vegvesen har brukt store ressurser på etablering av gang- og sykkelvegdata og presentert disse på egen nettside: sykkelveg.no/NedreGlomma. Denne siden kan benyttes som sykkelplanlegger for Sarpsborg- og Fredrikstad kommune.

 

Hva er Flexx natt?

Flexx natt er et tilbud natt til lørdag og natt til søndag for ungdom mellom 16 og 24 år. Transporttilbudet har sentrum som start- og sluttsted, men kan ta med personer underveis på strekningen. Hver passasjer betaler kr 50,– for turen. Alle kjøres hjem på døren, bortsett fra de som går av og på i sentrum.

 

Hvor finnes informasjon om det nye busstilbudet PULS?

Puls er navnet på det nye busstilbudet som tar deg til og fra Grålum og Kalnes. På Bussmedpuls.no finner du nyttig informasjon om tilbudet. Du får også en oversikt over hvilke linjer du kan benytte, i tillegg til at du kan benytte vår reiseplanlegger.

 

Hva heter billettappen til Østfold kollektivtrafikk?

Du kan kjøpe bussbilletten enkelt, raskt og billig på mobiltelefonen. Mobiletten heter ØstfoldBillett og gir inntil 50% rabatt på enkeltbilletter. Prisen er kun kr 30,– for voksen og 15,– for barn, ungdom og honnør og gjelder i hele Østfold med fri overgang i 110 minutter. Her laster du ned til iPhone, og her laster du ned til Android.

 

Hva er slagordet til Bypakke Nedre Glomma?

Vi oppfordrer alle som bor og jobber i Fredrikstad og Sarpsborg til å reise kollektivt, sykle eller gå mer. Hvis alle vi som vanligvis kjører bil hadde valgt annet transportmiddel bare en dag i uka, ville det redusert biltrafikken med 20 % i rushtiden. Det er bedre for helsa, miljøet og køene, og derfor har vi valgt slagordet «Mange bekker små….».

 

DELTA I QUIZEN HER

 

Premier:

  • 1/2 år gratis buss
  • 10 stk. 7-dagers busskort
  • 3 gavekort à kr 1000.- på sykkelutstyr
  • 10 kinobilletter

 

Trekning 1. desember 2015. Vinnerne blir publisert her og blir kontaktet på SMS.