Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Økende interesse for vintersykling i Nedre Glomma

Det er ingen grunn til å parkere sykkelen i garasjen selv om det er kulde og snø utenfor døren. I samarbeid med lokale sykkelforhandlere har Bypakke Nedre Glomma de siste årene arrangert Piggdekkdag en lørdag i Sarpsborg og i Fredrikstad. 

–  I år satte korona en stopper for å arrangere Piggdekkdagen slik vi har gjennomført det tidligere. Vi måtte tenke nytt og i samarbeid med forhandlerne arrangerte vi en vinterkampanje fra 21.november til 28.november. I stedet for et arrangement en dag ble tilbudet utvidet til over en uke og det ble arrangert hos hver enkelt sykkelforhandler. Budskapet var enkelt, gratis omlegging til piggdekk på sykkelen til alle i Sarpsborg og Fredrikstad, sier daglig leder Bypakka Jostein Haug.  

Det er Pedalen, Intersport i Torvbyen, Sportshuset Outlet i Dikeveien, Sykkelstasjonen, XXL Stopp Tune, XXL Dikeveien og Gaarder Sykkelsport som har bidradd med tilbud i piggdekkkampanjen. Alle forhandlerne var godt fornøyde med gjennomføringen, men tror at det er et enda større potensiale for flere kunder på bakgrunn av koronasituasjonen.I 2020 var det det rundt 240 sykler som fikk lagt om til piggdekk mot 145 sykler i 2019.  

–  2020 var et godt sykkelår i Nedre Glomma. Det er veldig positivt at flere har skiftet til piggdekk på sykkelen, det kan bety at flere tester sykkelen på vinterføre, sier Jostein Haug. 

Er vintersykling nytt for deg?

Du har kanskje ikke vurdert å sykle om vinteren før, men her i Nedre Glomma er det vinteren ingen hindring.  For at du skal føle deg tryggere og varmere, kan være smart å gjøre noen forberedelser før du tar pedalen fatt ut i vintermånedeneSyklistforeningen har laget en liste om generelle tips om vintersykling her . 

Lykke til!