Alt om bomåpningen 2024

Lei av å lete etter ledige lyktestolper og takrennenedløp?

Med de nye sykkelstativene i sentrum av Fredrikstad er det blitt enda enklere å besøke byen fra sykkelsetet.

 

Våren er her og syklistene blir stadig flere. For å gjøre det litt enklere å være syklist, er det i Fredrikstad har vi satt opp nye sykkelstativer flere steder i byen. Sist ved Lykke og Choccoloco i gågata:

 

Sykkelparkering Fredrikstad ved Lykke og Choccolocco i gågata. Foto: Fredrikstad kommune

 

 

 

 

 

 

 

Stativene er av samme utforming som de andre nyere stativene i sentrum, med god plass til syklene og enkle å låse fast i.

 

Stativene finner du blant annet på Stortorvet, ved inngangen til gågata (ved Rådhuset og kinoen) og ved McDonalds. Lett tilgjengelig og praktisk når man skal på en handletur i byen.

 

Stativene er finansiert gjennom belønningsordningen i Bypakke Nedre Glomma. Midlene var satt av til sykkelparkering i sentrum.

 

Servicestasjoner for sykkel

For at flest mulig skal velge å sykle må det tilrettelegges på best mulig måte, også når det gjelder vedlikehold av sykkelen. På servicestasjonene kan syklister blant annet pumpe opp dekk og skru til bremsene.

 

Sykkelhotell

For deg som pendler har togstasjonen og busstasjonen i Fredrikstad har egen innendørs sykkelparkering, som vi liker å kalle ”Sykkelhotell”.

 

 

Se bilder her:

 

Kombinere sykkel og bil – Park&Ride

Utenfor byen, på skåra, har vi i tillegg etablert et såkalt ”Park&Ride” anlegg. Med Park & Ride-anlegget på Skåra legger vi til rette for at innbyggerne som kommer fra Onsøy og skal på arbeid i byen, kan parkere bilen og sykle den siste biten til jobb.

 

Målet vårt er at folk skal oppleve at sykkel og kollektivt er gode alternativer til bil i sentrum, og at vi dermed får opp sykkelandelen i Fredrikstad og Nedre Glomma.

 

(Sykkel)veien videre:
Vi er i gang med å forbedre sykkelveinettet i Sarpsborg og Fredrikstad. Hensikten er i første omgang å lage en felles plan for å få til et helhetlig, sammenhengende sykkelveinett av høy kvalitet i Nedre Glomma.

 

Tekst og foto: Martin Fredheim/Fredrikstad kommune