Alt om bomåpningen 2024

Mobilitetsglede på to hjul i Kulås

Lørdag 3. juni skinte sykkelgleden om kapp med sola i Sarpsborg. Den Store Sykkeldagen samlet familier og unge lovende trafikanter til aktiviteter, underholdning og glede.

Det var ikke bare sarpinger som besøkte Kulåsparken på Den Store Sykkeldagen. Med gratis ferge fra Fredrikstad til Sarpsborg, sørget også arrangøren for at det var enkelt å få seg en trivelig reise. Både på Glomma med båt, og på sykkel til og fra.

Her er noen bilder fra arrangementet:

Syklistforeningen mener at sykkelen fortjener å feires. Gjennom 75 år har foreningen jobbet for at det skal være attraktivt å velge sykkel som fremkomstmiddel. Dette for at folk skal kunne leve i byer og tettsteder som er sunne og trygge, og som tilrettelegger for helsefremmende og miljøvennlige transportmidler. Derfor inviterte de folk til et artig arrangement på forsommeren i Kulås. Sykkelglede, aktiviteter, debatt og trafikksikkerhet på to hjul preget den flotte byparken denne lørdagen. Inspiria og Bypakke Nedre Glomma bidro også på Den store Sykkeldagen.

Arrangementene var et gratis lavterskeltilbud, med hensikt å skape sykkelglede for store og små gjennom ulike sykkelaktiviteter. Ferdighetsløype, sykkelløp, sykkelfiksing, sykkeldebatt, underholdning og lek var noen av ingrediensene.

– Slike tiltak og arrangementer støtter opp under vårt mål om å gjøre regionen vår hyggeligere og mer fremkommelig. Partene som står bak oss i Bypakke Nedre Glomma er Sarpsborg og Fredrikstad kommuner, Viken fylkeskommune, Statens vegvesen og Jernbanedirektoratet. Å fremme sykling er en av våre viktige oppgaver, sier daglig leder Jostein Haug – som selv ofte observeres på sykkel i traktene Ise – Sarpsborg sentrum.

En del av arbeidet Haug leder er utvikling av sykkelveier, sykkelparkering og sykkelglede i alle former. Nå gleder han seg stort til lørdag 3. juni, og masse liv og røre på den store sykkeldagen i Kulås.