Alt om bomåpningen 2024

Hanne vant elsykkel

Hanne Holm-Gabler (foran) vant elsykkel i desemberkonkurransen på facebooksiden til Østfold kollektivtrafikk. Her sammen med sykkelkoordinator i Østfold fylkeskommune, Hanne Brostrøm, og Ragnar Frøland hos Gaarder sykkelsport.

Hanne Holm-Gabler fra Sarpsborg stakk av med den gjeve hovedpremien i vår desemberkonkurranse på facebooksiden til Østfold kollektivtrafikk: En splitter ny elsykkel.

 

Hanne ble trukket ut blant de over 2000 som hadde kommentert innleggene på facebooksiden til Østfold kollektiv med «God jul, bussister!»:

 

– Herlighet! – Så fantastisk, sier Hanne da Bypakke Nedre Glomma kontakter henne. – Nå er det virkelig meningen at jeg skal begynne å sykle!

 

– På tide å ta grep
Hanne har hatt noen dårlige opplevelser på sykkel, men har en stund ment at det er på tide å ta grep. Og elsykkelen skal få henne i gang. Det lover hun.

 

– Jeg skal i gang, og skal sykle til jobben på sykeshuset på Kalnes, sier hun. – Etter at sykehuset flyttet til Sarpsborg har jeg egentlig en topp sykkelavstand til og fra jobb, og jeg får en hyggelig sykkelrute langs Tuneveien, legger hun til.

 

Bor på Opsund i Sarpsborg, jobber på sykeshuset på Kalnes
Hanne bor på Opsund i Sarpsborg og har med det ca. åtte kilometer til jobb. Med litt hjelp fra elmotoren i den nye sykkelen har hun tro på at det blir opptur å komme i gang med syklingen, og med det parkere bilen av og til.
– Ja, nå blir det opp av sofaen og bevege seg mer, sier hun, en så flott premie forplikter, innrømmer hun. – Jeg kjører vanligvis til jobben og det tar ca. 15 minutter, sier hun. – Det blir godt å få litt frisk luft og bevegelse på vei til og fra jobb, legger den heldige vinneren til. – Også gleder jeg meg til å teste elsykkel – det har jeg nemlig aldri prøvd.

 

Smilegaranti med elsykkel

 

Både Ragner Frøland hos Gaarder sykkelsport og sykkelkoordinator i Østfold fylkeskommune og sykkelentusiast, Hanne Brostrøm, mener at sarpingen kommer til å få seg en aha-opplevelse på den nye elsykkelen.
– Flere og flere får øynene opp for de mange fordelene med elyskkel, sier Hanne Brostrøm, – Og mange som ikke nødvendigvis er så glade i sykling elsker elsykkelen, sier hun. – Motoren gir deg medvind hele veien, og du får plutselig en mye større radius. – Den kommer rett og slett med smilegaranti, sier hun og sikter til den positive opplevelsen det er å sitte på en elsykkel for første gang.

 

Andre fordeler med elyskkel er for eksempel p-avgiften.

 

– På sykeshuset på Kalnes betaler de ansatte 20 kroner dagen, mens med en elsykkel kan du parkere sykkelen trygt i den låsbare sykkelparkeringen, sier Brostrøm. – Helt gratis.

 

 

Biltrafikken må ned
– I Bypakke Nedre Glomma jobber vi for å gjøre det enklere å velge miljøvennlig reisevei, sier Brostrøm. – Vi kjører for mye bil, og vi må parkere bilen så ofte vi kan – derfor roper vi hurra for alle som får til å sykle, ta bussen eller gå litt oftere, avslutter hun.

 

I Bypakke Nedre Glomma samarbeider Fredrikstad kommune, Sarpsborg kommune, Østfold fylkeskommune, Jernbanedirektoratet og Statens vegvesen om framtidens transportsystem. Gjennom målrettet satsing på kollektivtransport, sykkel og gange, skal vi sammen med befolkningen og næringslivet sørge for at Sarpsborg og Fredrikstad blir en bærekraftig region hvor vi kan reise effektivt og miljøvennlig.

 

Tekst: Vibeke Weibell Eliassen