Alt om bomåpningen 2024

Gratis fergetur på Glomma

15. og 16. juli kan du få gratis båttur på Glomma, mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Det er til og med mulig å låne sykkel gratis.

Det er i forbindelse med arrangementet The Tall Ships Races at båten Ny Vigra III vil ha seks avganger lørdag og seks avganger søndag langs nedre delen av Norges lengste elv. Arrangøren håper på folkefest i Fredrikstad, og at så mange som mulig velger å komme seg til skutefesten på miljøvennlig vis. Hvilket betyr å gå, sykle kjøre båt, buss eller tog.

Reise miljøvennlig

– Når du er i Fredrikstad sentrum, er det mest effektivt å gå, sykle eller benytte byfergene for å komme seg rundt. Vi plasserer ut ekstra sykkelstativer på Isegran, i Bibliotekparken, i tillegg til at Kirkebrygga P-hus gjøres om til sykkelparkering, sier prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Knut R. Hansen.

For Bypakke Nedre Glomma er det et mål hele året å få folk til å velge miljøvennlige reisemåter.  

– Under skutefesten tilbyr Bypakka gratis fergeturer mellom Sarpsborg og Fredrikstad og gratis lån av sykler på fergekaia. Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid, sier Vigdis Lunde, kommunikasjonsrådgiver i Bypakke Nedre Glomma.  

Båten Ny Vigra III vil ha til sammen seks avganger per dag fra Sarpsborg (Pæddekummnen/Byens Brygge) og Fredrikstad (Tollboden) både lørdag 15. og søndag 16. juli. Når du går i land kan du låne en sykkel – også helt gratis! Det er begrenset antall plasser og billetter reserveres på forhånd her. 

Østfold Kollektivtrafikk bidrar også med billige bussbilletter i forbindelse med arrangementet 15. og 16. juli. Les mer om skutefesten og transportmulighetene her.