Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Fortsatt billig buss i mange uker

Du kan kjøre buss for en tier i Nedre Glomma-regionen i lang tid fremover.

Bypakke Nedre Glomma har brukt statlige bevilgninger til en fem uker lang priskampanje. Målet var å la reisende kunne ta bussen til reduserte priser i perioden rundt bomåpningen.

Til over påske

Redusert busstilbud har utsatt bomåpningen som skulle iverksettes 24. januar. Nå har Østfold fylkeskommune/Østfold kollektivtrafikk og Bypakke Nedre Glomma sikret finansiering for en vesentlig forlengelse av kampanjen, som skulle avsluttes 21. februar. Denne uken, vinterferieuken (uke 8) kjøres kjøres bussene som normalt.

Styringsgruppen for Bypakke Nedre Glomma vil fastsette en ny dato for bomåpning så snart busstilbudet i regionen igjen er tilfredsstillende. Kampanjen med tilbud på buss fortsetter frem til bomåpningsdato, pluss fem uker. Det betyr i praksis at du kan kjøpe billige bussbilletter hvert fall til over påske.

Billettprisene

Formålet med kampanjen er at flere skal teste bussen som alternativ til bilen, i forbindelse med at det innføres bompenger. Jo flere som tar buss, jo bedre plass blir det på veiene til de som virkelig må kjøre bil.

Enkeltbillett i Nedre Glomma koster i kampanjeperioden 10 kroner. 30-dagers periodebillett koster 100 kroner. De som virkelig vil utnytte det gode pristilbudet, må passe på å kjøpe seg en periodebillett de siste dagene før kampanjen stanser. Periodebilletten gjelder 30 dager fra kjøpstidspunktet. Les mer om priser og bussruter her.

Det var dagen før planlagt bomåpning 24. januar at en omfattende brann sørget for å sette deler av busstilbudet delvis ut av spill. Bypakke Nedre Glomma regner med å kunne fastsette ny bomåpningsdato om ikke så lenge.