Alt om bomåpningen 2024

Flere skifter til piggdekk på sykkelen

Det er absolutt ingen grunn til å parkere sykkelen i garasjen selv om det er kulde og snø utenfor døren. Det er flere syklister som skifter til piggdekk på sykkelen på vinterstid og som dermed sykler hele året.

I år som i fjor inviterte Bypakke Nedre Glomma innbyggerne til å være med på en vintersyklingskampanje i samarbeid med en rekke lokale sykkelforhandlere. Hele november og desember har det vært gratis å skifte til piggdekk på sykkelen hos flere lokale sykkelforhandlere. Det er Pedalen, Intersport i Torvbyen og i Dikeveien, Sykkelstasjonen, Gaarder Sykkelsport og Sykkellykke på Sellebakk som har bidratt i årets vintersyklingskampanje og forhandlerne var godt fornøyde med gjennomføringen.

– Vi ønsket å gjenta suksessen etter fjorårets vintersyklingskampanje med lokale sykkelforhandlere. I år ga vi syklistene et bedre tilbud ved at vi ga dem bedre fleksibilitet ved å tilby gratis omlegging i hele to måneder i stedet for en uke november som i fjorårets kampanje. Det resulterte i at enda flere syklister benyttet seg av tilbudet. I 2021 var det det over 400 sykler som fikk lagt om til piggdekk mot 240 sykler i 2020, sier daglig leder i Bypakka Jostein Haug.  

Målsetningen med vinterkampanjen er å gjøre det enklere ved å tilrettelegge og gjøre vintersykling mer tilgjengelig for syklister.

Er vintersykling noe nytt for deg? Les om hvordan du kan gjøre deg klar for en vinter på to hjul her.