Car Park Challenge – kan du la bilen stå?

Kan jeg la bilen stå?Car Park Challenge er en kampanje fra Bypakke Nedre Glomma for å skape refleksjon og bevisstgjøring om bilbruk. Målet er å få så mange som mulig til å parkere bilen og i stedet sykle, gå eller bruke kollektivtransport når de har mulighet.

 

Her i Østfold kjører vi nemlig mye bil. Selv på svært korte avstander, som under én km, velger mange av oss å kjøre. Det er dårlige nyheter for miljøet rundt oss, helsen vår, og til og med for bilene våre. Derfor ønsker vi at folk skal stille seg dettes pørsmålet hver gang de er på vei ut døra med bilnøklene i hånda: Kan jeg la bilen stå?

 

Er du god til å lukeparkere?

 

[huge_it_video_player id=»3″]

 

16. – 22. september 2016 arrangeres den Europeiske Mobilitetsuken. Årets tema er miljøvennlige reiser, og over 2000 kommuner over hele deltar for å flere til å velge å reise miljøvennlig.  Gjennom arrangementet Car Park Challenge i Fredrikstad og Sarpsborg skal vi finne ut hvem i publikum som er best på å parkere. Det skjer ved hjelp av en uhøytidelig konkurranse der man konkurrerer ved å lukeparke en bil på best mulig tid. Vi ønsker på denne måten å skape oppmerksomhet rundt temaet på en positiv og engasjerende måte. Etter at bilen er parkert kommer det virkelige Car Park Challenge: Kan jeg lag bilen stå?

 

Under selve arrangementet vil det bli delt ut informasjon og noen små gaver til publikum. Vi oppfordrer alle til å følge kampanjen på Facebook. Der kommer det informasjon, konkurranser og også muligheten til å vinne flotte premier.

 

 

Hvor ofte kan du la bilen stå?