Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Byfest for et bedre bymiljø

Lørdag 19. september var det byfest i Sarpsborg. Da var deler av sentrum bilfritt og folk fikk erfare en annen type bruk av byrommene.

 

Gatene var fulle av utstillinger, markedsboder, science show på scenen og flere verksteder. Det var blant annet mulighet for å tråkke seg en egen sarpesmoothie.

 

Primus motor for byfestarrangementene i Sarpsborg er miljøvernsjef Charlotte Iversen i Sarpsborg kommune, og til Sarpsborg Arbeiderblad sier hun:

 

– Vi ønsker at sarpinger skal oppleve byen på en miljøvennlig, aktiv og inspirerende måte. Gater og plasser som ellers er dominert av biler, forvandles under Forbausende byfest til en sosial møteplass. Da kan de oppleve at byrommene kan brukes på flere måter, sier hun.

Her tråkkes det en sarpesmoothie.

 

Prøve buss?

Bypakke Nedre Glomma var også tilstede under byfesten, og på stand sammen med Østfold kollektivtransport (ØKT) fikk folk som ville prøve bussen gratis syv dagers kort i Nedre Glomma og et hyggelig smil fra ØKT.

 

Vinne el-sykkel?

– Kunne du tenkte deg å vinne en el-sykkel?, spør prosjektleder Tor Stabbetorp i Bypakke Nedre Glomma.

 

Og det var det mange som ville. Flere hundre deltar nå i konkurransen «Hvilken dag velger du?». Under byfesten oppfordret vi  alle som vanligvis kjører til jobben å la bilen stå minst en dag i uka. Velger vi alle å reise kollektivt, sykle eller gå til jobb én eneste dag i uka kutter vi nemlig  bilkjøringen med hele 20%. Det er bra for helsa, miljøet og køene.