Alt om bomåpningen 2024

Busser for fremtiden

Fra 1. juli var den nye bussaktøren Nobina i drift i Østfold. De nye bussene du ser på veiene er røde el-busser og grønne gassdrevne busser.

I Sarpsborg og Fredrikstad ser du nå skinnende blanke og nye busser som er tatt i bruk. Nobina AS vant den nye kontrakten med Østfold Kollektivtrafikk, og har overtatt dyktige sjåfører med nødvendig kunnskap om lokal busstrafikk.

Selv om mange av sjåførene er de samme, er det nye busser og nye systemer som skal settes i drift og i den forbindelse ber Østfold Kollektivtrafikk om at passasjerene er litt tålmodige de første dagene. I hovedsak skal alle hovedlinjer betjenes av røde bybusser, men i en oppstartsperiode kan det bli satt inn grønne regionbusser på noen avganger i hovedbusstilbudet.

Ikke bankkort

Fra samme dato kan man ikke lenger bruke bankkort som betalingsmiddel. Det vil kun være mulig å kjøpe billetter i en av appene ØstfoldBillett, Vy eller Entur, eller med kontanter.

Man kan også fortsatt bruke vanlig busskort på bussen, men skal du fylle på busskortet må du betale med kontanter. Hvis du befinner deg i nærheten av Fredrikstad sentrum vil du kunne kjøpe 30-dagers busskort og «reisepenger» pålydende 150 kroner på Fredrikstad kino hvis du vil betale med bankkort. I tillegg vil også nettbutikken være tilgjengelig frem til 14. august. Hvis du må bruke kontanter, er det en stor fordel at du bruker nøyaktig beløp, og ikke større sedler enn 200 kroner.

Endring for «flybuss»

Det ble flere bussavganger med linje 633, mellom Sarpsborg og Moss fra 1. juli.

Direktør Børre Johnsen i Østfold kollektivtrafikk forteller at dette er en konsekvens av at Vy Express Linje 3 mellom Sarpsborg og Oslo legges ned, og erstattes av et nytt Flybusstilbud mellom Fredrikstad, Sarpsborg og Gardermoen.

– Siden det nye tilbudet til Vy Express tilbudet i liten grad vil betjene lokale veier mellom Sarpsborg og Moss, er det ikke aktuelt å fortsatt tilby lokaltrafikk i Østfold med dette tilbudet. For å erstatte deler av tilbud vil ØKT styrke linje 633 mellom Moss og Sarpsborg fra samme dato. Fordelen er at dette vil gi flere innbyggere i Halmstad-området et bedre tilbud, med 10 avganger på hverdager fra Moss til Sarpsborg, 6 på lørdager og 4 på søndager. Ulempen er at vi ikke klarer å erstatte alle avgangene slik at tilbudet samlet sett blir redusert, sier Johnsen.

Nytt tilbud med linje 633 finner du her.