Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Blir du med på sykkeltur i byen?

Det er endelig sommer og hva er vel deiligere enn å oppleve de flotte byen i Nedre Glomma fra  sykkelsetet? Vi har laget et forslag på to flotte sykkelturer, Fossen rundt i Sarpsborg og Plankebyen rundt i Fredrikstad.

Turene passer for alle og du velger selv om du vil gjennomføre hele turen eller deler av den.

Fossen rundt

Lengde: 9 km

Fossen rundt er en flott rundtur i Sarpsborg på sykkel med mange opplevelser underveis, perfekt med en bysykkel. Start gjerne i nye Kirkeparken, velg dere en favoritt staude i staude-symfonien, det er 8000 forskjellige. Fortsett gjennom Kulåsparken, der kan dere se mange flotte skulpturer. Videre bak Borgarsyssel Museum kommer du inn påTusenårsstien, her er det mye spennende å lese og følge.

Over veien, og inn til Tarris. Hører dere lydforskjellen? Fra trafikkstøy til grønn idyll, fuglekvitter og elvebrus. Så videre over Sarpsfossen og under brua. Gå av syklene og besøk Kongehøien  og utsiktplatået til Sarpsfossen. Kanskje har du med noe godt i sekken? Hva er vel bedre enn en piknik i Hafslundparken.

Videre forbi Gatedalen miljøanlegg og inn på Glommastien. Nå følger vi Glomma nedover, her ser vi spor etter bever og godt med fugleliv. Ser du rådyrene som gresser i innhegningen? Så sykler vi sykkelstien under Sandesundbrua og over Glomma. Videre mot Kulåsparken – og du er i hjertet av byen igjen!

Plankebyen rundt

Lengde: Ca 9 km + byferger

Plankebyen rundt er en flott rundtur i Fredrikstad på sykkel med mange opplevelser underveis, perfekt med en bysykkel. Turen passer for de fleste. Byfergene er gratis og sykkelen er velkommen ombord. Start gjerne på Stortorvet, sykle over Værkstedbrua og forbi Fredrikstad stadion. Videre langs elva, under Kråkerøybrua og helt til Smertu fergeleie. Før du tar byferga til Gamlebyen, ta en avstikker til flotte og historiske Isegran. Der står Fredrikstads eldste bevarte trehus, også kjent som «Det gule huset». Her finner man en vakker renessansehage, og

på odden utenfor står det rekonstruerte møllehjulet. Fra Smertu tar du fergen til Gamlebyen . Den er en av Norges mest populære turistattraksjoner. Byen er godt bevart med et levende sentrum. Parker gjerne sykkelen og opplev alt hva Gamlebyen har å tilby. Fortsett gjerne turen til Vaterland  og Kongsten for så å returnere til Gamlebyen igjen.

Når du vil returnere til sentrum tar du fergen fra Gamlebyen fergeleie til Cicignon for så å sykle langs

elva mot sentrum. Ta turen oppom Kirkeparken som er Fredrikstads eldste, offentlige park og som er barnas favoritt med en stor og flott lekeplass. Sykle videre tilbake til Stortorvet – og du er i hjertet av byen igjen!

Lyst til å ta turen med Bysyklær?

Last ned appen Sharebike, registrere deg så er du forberedt. Bysyklæne er gratis å bruke i 10 timer.

Les mer om Bysyklær her.