Alt om bomåpningen 2024

Årets syklist: Gledesspreder på to (og tre) hjul

Dette var veldig stas! Nå ser jeg frem til å oppgradere utstyret til vår planlagte bikebacking tur til våren, sier Glenn.

I desember arrangerte Bypakke Nedre Glomma en konkurranse hvor følgerne kunne nominere aktive venner og kjente til årets syklist og årets fotgjenger.

Det var Glenn Andersen fra Kråkerøy som stakk av med tittelen Årets syklist.

Glenn er hverdagssyklist og er genuint opptatt av å skape positive holdninger til det å sykle.

– Å se byen fra sykkelsete gir en helt annen opplevelse, sier Glenn.

Han har også gjort hobby ut av sin store sykkellidenskap, i garasjen har han over 30 sykler.

– Jeg er ingen sykkelreperatør, men prøver så godt jeg kan. Det blir mange kvelder i garasjen med «How to» filmer på You Tube.  Syklene han fikser opp selges gjerne til venner og bekjente og andre som måtte trenge en billig sykkel. Alt for mange sykler kastes selv om de med litt småfix kan gjøre nytten sin i mange mange år.

Glenn er glad i å fikse sykler men mest av alt liker han å sykle. Lastesykkelen er den han bruker mest i hverdagen, hele året, til og fra jobb og barnehage.

– «Jentene mine elsker å sitte i den og blir skuffet når vi av og til må bruke bilen» ler Glenn. Han legger ikke skjul på at det av og til er det mest praktisk å bruke bil men at de aller flete gjøremål uansett kan løses på sykkel. Han er opptatt av å se mulighetene og ikke fokusere på hindringer ved å sette seg på sykkelen.

«Det finnes ingen unnskyldninger til å sykle men mange grunner til å være,» mener Glenn.