Alt om bomåpningen 2024

Årets fotgjenger: Sporty og klar for tur

For tre år siden fikk Yvonne Elizabeth Juliussen (45) en beskjed som snudde opp ned på livet hennes.
– Jeg som elska å kjøre bil og så kunne jeg plutselig ikke kjøre lenger. Det var tungt, sier hun.

Yvonne-Elizabeth er en sporty dame. Treningsklær fra topp til tå, med sekk på ryggen og hendene fri. Det er ikke lett å se på henne at hun har en alvorlig øyesykdom. Beskjeden om at synet blir svekket og at hun har måttet slutte å kjøre bil, slo ned som lyn fra klar himmel for tre år siden. Hun var fortvilet og hadde mange tunge dager. Men nå går det bedre.

Yvonne-Elizabeth har tar beina fatt og går for det meste dit hun skal.

– Det er veldig deilig for hode og kropp å komme seg ut i frisk luft! Kondisjonen har bedra seg mye og jeg som tidligere har slitt med ryggproblemer, er ikke plaga nå.

Yvonne Elizabeth går ca 15 000 skritt om dagen, og går kanskje mer enn de fleste av oss. Hun har merka gåturene på vekta.

Da jeg begynte å gå gikk jeg raskt ned i vekt, 10 kg på fire måneder. Det gir jo god motivasjon til å fortsette, sier hun.

Det var datteren hennes Thea Emilie som nominerte mammaen til å bli årets fotgjenger. Hun skriver:

Mammaen min Yvonne Elizabeth Juliussen fortjener å bli årets fotgjenger. Hun går masse hver eneste dag, uansett vær. Hun mistet førerkortet for tre år siden på grunn av en øyesykdom som gjør at hun mister synet gradvis. Men dette har hun tatt på strak arm og gjort om til noe positivt, nemlig å bevege seg masse 🥰 Du finner ikke en mer sporty og flott dame enn henne💪🏼

Sammen med utnevnelsen vant Yvonne-Elizabeth også et gavekort på 5000 kr i sportsartikler.

–Det kommer godt med! Jeg trenger noen nye joggesko og kanskje noen som passer bra til vinteren. Og så blir det helt sikkert noen nye treningsklær, selv om skapet er fullt, sier hun med et smil.

Vi gratulerer!