Mange syklister valgte å benytte seg av verdens hyggeliste sykkelparkering på Cicignon lørdag 5. september.

Bilfritt i Gamlebyen i Fredrikstad

Lørdag 5. september var Gamlebyen i Fredrikstad avstengt for biltrafikk. Med verdens hyggeligste sykkelparkering på fergeleie ved Cicignon var det for mange enkelt å velge sykkelen denne dagen.

 

Verdens hyggeligste sykkelparkering

 

Ikke mindre enn to festivaler pågikk i Gamlebyen lørdag 5. september, og selv om regnet tidvis kilte litt på nesa, var det mange både litteraturinteresserte og matglade som ville til Gamlebyen. Og mange valgte å sykle til Cicgnon og ta gratis byferge over elva.

Ved fergeleie kunne Anne Skauen i Fredrikstad kommune by på bemannet gratis sykkelparkering, med sykkelservice, Fretex-lounge og servering.

 

– Her får alle som parkerer sykkelen ikke bare gratis sykkelparkering. Syklene blir også passet på og får service mens folk er på festival, sier Skauen – Vi pumper opp dekk, smører kjeder og pimper syklene. Vafler og kaffe serveres fra Gladtralla –  som det passer fint å spise på turen over  til Gamlebyen. Eller så kan man rett og slett  ta seg en pause i loungen Fretex har ordnet for oss, legger hun til.

 

Europeisk mobilitetsuke og den sammensatte reisen

 
Sykkelparkeringen var en tjuvstart på den Europeiskeiske Mobilitetsuka som går av stabelen 16.-22. september. I år rettes fokus mot «Den sammensatte reisen», som nettopp er en kombinasjon av ulike måter å reise på. Det kan hende du er en av dem som bruker sykkelen til togstasjonen eller bussterminalen, og reiser kollektiv videre? Eller kanskje benytter du en av fergene i kombinasjon med sykkel på vei til og fra jobb eller skole? Eller er du så tøff at du parkerer bilen et stykke unna og løper de siste kilometrene?
 

Mobilitetsuka har som mål å fremme miljøvennlig bytransport og dermed en miljøvennlig byutvikling.

 

 

 

 

 

Sykkeldagen

Verdens hyggeligste sykkelparkering på fergeleie ved Cicignon lørdag 5. september.

 

 

Hjelpere

Parkeringsvertene tok vel imot alle som ville parkere sykkelen sin og sørget for sykkelservice mens sykkelen stod parkert.

 

 

Sykkeldekor

Ferdig pima sykler!