Alt om bomåpningen 2024

Vikingmarked gratis for syklister

Alle som sykler til Olavsdagene i Landeparken får gratis inngang på vikingmarkedet, og sykkelen kan trygt parkeres på bemannet sykkelparkering.

Sommerens store vikingmarked, spekket med spennende program for store og små, foregår neste helg i Landeparken. Fra 21. til 23. juli ønskes alle velkomne til historisk festival.

Foto: Thomas Andersen – www.vikenfotovideo.no

Gratis for syklister

Olavsdagene ønsker å være en litt grønnere festival, og vil derfor oppfordre besøkende på vikingmarkedet til å velge sykkelen i stedet for bilen. Alle som sykler til Landeparken får gratis inngang på vikingmarkedet, og sykkelen kan trygt parkeres på vår bemannede sykkelparkering. Bike-in Viking er et samarbeid mellom Olavsdagene, Bypakke Nedre Glomma og Eidsberg sparebank, og vi håper å se mange syklister i løpet av helgen, forteller Siri Skotvedt Torp – som samtidig ønsker publikum i alle aldre velkomne.

Bypakke Nedre Glomma jobber blant annet med holdningsskapende arbeid og motiverende tiltak for å få flere til å velge sykkel, gange eller kollektivtrafikk fremfor å bruke bilen. På Olavsdagene er det syklistene som får gratisbillett, som ett av flere sykkeltiltak som finansieres med belønningsmidler fra staten. Dette er mobilitetsfremmende offentlige tiltak som ikke har noe med bompenger å gjøre. Vi er selvsagt glade for at mange også velger gange eller buss for å komme seg til Landeparken, sier rådgiver Svein A. Halvorsen i Bypakke Nedre Glomma.

I ulike kommentarfelt på nett hevder enkelte at gratisbillettene for syklister på Olavsdagene er bompengefinansiert. Dette stemmer ikke, og det er staten som i praksis finansierer gratis entré for syklister.

Tiende år med vikingleir

I år er det tiende gang det arrangeres vikingmarked i Ladeparken, io samarbeid med det lokale vikinglaget Vinir. Publikum kan bli med på en reise tilbake i tid med vikinger, og oppleve autentiske situasjoner med alle sansene. Du vil se, lukte, føle og frykte vikingtiden, i tillegg til at du kan oppleve vikinghverdagen. Man tenker ofte mest på sverd og blod, mens livet for vikingene foregikk temmelig fredelig – de aller fleste dagene.

Om programmet

Fra 21. til 23. juli flytter flere hundre vikinger fra Norge og Europa inn i Landeparken og gjenskaper livet og atmosfæren slik den var i Olav Haraldssons Borg for 1000 år siden.

På festivalområdet vil det være et internasjonalt vikingmarked med mange ulike salgsboder fra fjern og nær, teltleirer fra flere vikinglag, håndverksdemonstrasjoner, vikingleker, kampshow, musikk, ponniridning på barnas bondegård, øksekasting, bueskyting, arkeologisk utgravning, klatrepark med zipline, og mye mer.

Informasjon om vikingmarkedet og aktiviteter finner du ved å klikke her. All praktisk informasjon og åpningstider.