Kart over bomstasjoner Alt om bomåpningen 2024

Gratis buss til 16.mai-kamp

Ved å vise bussjåføren gyldig billett til fotballens festdag, med kamper i Sarpsborg og Fredrikstad, får du gratis buss i Nedre Glomma-regionen til og fra kampen.

Sarpsborg 08, Fredrikstad fotballklubb, Bypakke Nedre Glomma og Østfold kollektivtrafikk slår på den kollektive stortromma før nasjonaldagen. Det betyr gratis buss til og fra kampen, for alle med gyldig fotball-billett. Tilbudet gjelder det ordinære rutenettet i regionen. Det settes ikke opp ekstrabusser. Her er bussrutene: https://www.ostfold-kollektiv.no/reise/rutetabeller

Vil forhindre trafikkaos

16.mai-kamper i norsk toppfotball trekker alltid store publikumsmengder. I år har både FFK og Sarpsborg 08 fått hjemmekamper. Fredrikstad-klubben får besøk av Strømsgodset fra Drammen, mens sarpingene skal møte Ham-Kam på hjemmebane. Det er ventet mye folk på begge kampene, og de to klubbene ønsker å bidra til mindre bilkaos ved sine arenaer.

– Vi ønsker å være med på å bidra til mindre biltrafikk. Derfor kontaktet vi Bypakke Nedre Glomma for å diskutere mulige løsninger, sier kommersiell leder Pål Tønnesen i Sarpsborg 08.

Vil forhindre trafikkaos

Daglig leder Jostein Haug i Bypakke Nedre Glomma var ikke vond å be, og med på laget ble også samfunnsansvarlig Netan Sansera i Fredrikstad fotballklubb. Sammen fant de tre partene ut at man ville gi fotballpublikum mulighet til å reise med buss frem og tilbake til kampene.

– Miljøhensyn og tett trafikk berører oss alle, så vi vil selvsagt være med på dette. Fotballklubbene må ta samfunnsansvar, og ett av områdene vi må ta på alvor er hvordan vi kan få flere til å dra på fotballkamp mens bilen blir stående hjemme, sier han.

Buss til kamp

Det er selvsagt mange som av ulike årsaker ikke kan få tatt buss til kamp. Men hvis flere velger å ta buss, sykle eller gå til kamp blir det bedre plass på veiene for de som må kjøre bil.

– Nå er det bare å glede seg til festfotball i begge byene i regionen vår. På banen konkurrerer vi, men på veien mot nullvekstmålet samarbeider vi. Husk å vise gyldig billett til kampen uoppfordret til bussjåføren, avslutter Jostein Haug.

Bypakke Nedre Glomma jobber for å skape bedre bymiljøer og et mer miljøvennlig transportsystem i Nedre Glomma. Gjennom å satse på kollektivtransport, sykkel og gange, skal vi sørge for at Sarpsborg og Fredrikstad blir byer der vi kan reise effektivt og miljøvennlig.

Buss til kamp: Netan Sansera m(fra venstre), Jostein Haug og Pål Tønnesen gleder seg til festfotball 16. mai i både Fredrikstad og Sarpsborg. Sammen byr de på gratis buss til og fra kampene for alle som viser billett til kamp.