La barna vinne. Reis smart.
00:00
--
/
--

Vi oppfordrer alle som bor og jobber i Fredrikstad og Sarpsborg til å reise kollektivt, sykle eller gå mer. Hvis alle vi som vanligvis kjører bil til jobb hadde valgt annet transportmiddel bare én dag i uka, ville det redusert biltraffikken med 20% i rushtiden. Det er bedre for helsa, miljøet og køene.

 

Det viser seg nemlig at  ca. halvparten av alle som har under fem kilometer til jobb helst velger bilen, og at en femtedel av oss med én kilometer eller mindre også kjører bil når vi skal til og fra jobb. Start gjerne med å finne deg én dag i uka hvor du kan velge annet transportmiddel enn bilen. Tar du utfordringen? Hvilken dag velger du?

 

Ta gjerne bussen

Glommmaringen går hvert åttende minutt i rushtiden, og det har aldri vært enklere og billigere å reise med buss mellom Sarpborg og Fredrikstad. Med Nedre Glommakortet koster det kun 500 kroner i måneden. Sjekk din bussrute og priser på nettsiden til Østfold kollektivtrafik.

 

 

Sykle eller gå til jobben

Å sykle eller gå til jobben gir en god start på dagen – du får frisk luft og får kroppen i gang. Helsemyndighetene anbefaler oss å være i fysisk aktivitet 30 minutter hver dag, kanskje du dekker ditt behov ved å sykle eller gå til jobben? Og hvorfor ikke legge turen langs Glommastien? Da får du også  vakker natur med på turen. Du kan planlegge turen med sykkelplanleggeren for Nedre Glomma.

Les mer:
Sjekk: sykkelveg.no/nedreglomma
På sykkel fra Fredrikstad til Kalnes

 


Sjøveien – ferga i Fredrikstad
Hva er vel ikke bedre enn å starte dagen på sjøen. Byfergene er gratis og er det hele ni fergeleier i Fredrikstad: Gressvik, Sentrum, Værste, Smertu, Isegran, Gamlebyen, Cicignon, Sellebak og Lisleby. Les mer om byfergene her

 

 

Kjør sammen til fritidsaktiviteter
Å kjøre sammen sparer bare miljøet og penger. I tillegg er det hyggelig for barna og ikke minst praktisk for de voksne. Lag avtaler med andre foreldre neste gang barna skal på aktiviteter.

 

Følg barna i gå-grupper
Å følge barna kan være en utfordring å få til i en travel hverdag. Men med avtaler om gå-grupper med andre foreldre i klassen kan barna gå i grupper hver dag og foreldre bytte på ansvaret. Et smart lite tips er å finne faste møtepunkt og sette opp en gå-kalender.

Les mer:
Start gå grupper til skolen – Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet