Planlegg reisen

Du og jeg kan påvirke byene våre gjennom hvordan vi velger å reise – om det er med bil, buss, ferge, tog, sykkel eller gange. Her finner du lenker som kan hjelpe deg når du skal parkere bilen og velge deg nye reisevaner i hverdagen.

På sidene til Østfold kollektivtrafikk finner du reiseplanlegger og prisinformasjon: http://www.ostfold-kollektiv.no/  Husk at med HjemJobbHjem-billetten kan du reise hvor mye du vil i hele Østfold i en hel måned – for kun 199 kroner!

I Fredrikstad kan du reise gratis med fergene. Det er mange som velger å kombinere sykling med en fergetur når de reiser til og fra jobb: https://www.fredrikstad.kommune.no/tjenester/Vann-vei-trafikk/byfergene/

Mange arbeidsgivere har lagt til rette for at de ansatte kan parkere på arbeidsplassen. Det er også flere steder i sentrum hvor du kan parkere sykkelen din innendørs:

Sarpsborg stasjon: På jernbanestasjonen er det sykkelhotell i det gamle godshuset. Det er Pedalen som har ansvaret og du finner mer informasjon på døra. Du får tilgang til sykkelhotellet via en SMS-tjeneste, pris er 100 kroner måneden og 50 kroner for en uke.

Fredrikstad stasjon: Hos Pedalen kan sykkelen din stå trygt parkert innendørs. Betingelsene er de samme som i Sarpsborg.

Storbyen i Sarpsborg: Ved bussterminalen kan du parkere sykkelen din gratis bak en låst dør. Kjekt hvis du skal ta bussen videre!

Torvbyen i Fredrikstad: Her finner du gratis innendørs sykkelparkering ved bussterminalen.

Har du spørsmål om sykkelparkeringene på jernbanestasjonene, Torvbyen eller Storsenteret kan du kontakte Pedalen. Du finner kontaktinformasjon her: https://kirkensbymisjon.no/pedalen-sykkelverksted-fredrikstad/

På Skåra finner du 24 låsbare sykkelskap og plass under tak til 25 sykler. Mulighet til å parkere sykkelen din under tak finner du også ved pendlerparkeringen på Grålum, på flere av bussholdeplassene langs fylkesvei 109 og mange andre steder.

Vi anbefaler å bruke Google Maps når du skal finne ny reiserute. Husk at du kan velge framkomstmiddel når du ber om veibeskrivelse. Velger du alternativet å gå, sykle eller å reise med kollektiv, kan fergene være en del av reiseveien. Lenke til Google Maps: https://www.google.no/maps